FOTO: null

U sezoni nadzora nad akutnim respiratornim infekcijama od oktobra do danas u Bijeljini je prijavljeno 59 slučajeva oboljenja sličnih gripu i 430 slučajeva akutnih respiratornih infekcija, izjavio je Srni načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdrav

On kaže da to u okviru višegodišnjeg prosjeka, te da je epidemiološka situacija na području grada povoljna i uobičajena za ovo doba godine. 

"Vakcinacija protiv gripa je u toku, vakcine koje su namijenjene za komercijalnu upotrebu su potrošene, a još ima vakcina koje je Fond zdravstvenog osiguranja namijenio određenim kategorijama stanovništva, koje pacijenti ne plaćaju", rekao je Dakić. 

Prema njegovim riječima, prijavljeni su i slučajevi ovčijih boginja koje su uobičajene za ovo doba godine, te pojedinačni slučajevi salmoneloza. 

Epidemiolog Doma zdravlja Bijeljina pozvao je roditelje da provjere vakcinalni status i da redovno vakcinišu djecu, posebno s obzirom na aktuelnu epidemiju malih boginja u Srbiji i nekim zemljama EU. 

Dakić je naglasio da se vakcinacijom čuva zdravlje pojedinca i pojačava kolektivni imunitet, koji je glavna brana epidemijama zaraznih bolesti. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )