FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA- U posljednjih 20 dana uočena je pojava osipnih infekcija djece mlađeg predškolskog uzrasta u Bijeljini, ali je nakon sprovedenih mjera, epidemiološka situacija u gradu stabilna, rečeno je Srni iz Higijensko-epidemiološka službe Doma zdravlja u Bijeljini.

Iz ove službe navode da je osip karakteristikama asocirao na enterovirusne infekcije, ali da laboratorijskim ispitivanjima nije potvrđeno prisustvo virusa. 

Ova služba Doma zdravlja je izvršila i dodatnu dezinfekciju nekih predškolskih objekata, te predložila mjere za sprečavanje i suzbijanje širenja infekcije. 

Na pitanje da li je uočena pojava virusa koksaki ili takozvane bolesti prljavih ruku, iz ove ustanove su saopštili da prema važećem Zakonu o zaštiti stanovništa od zaraznih bolesti, infekcija koksaki virusom ne podliježe obaveznom prijavljivanju. 

Iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja kažu da vrše kontinuirani nadzor nad zaraznim bolestima na području ovog grada, posebno u dječjim kolektivima, predškolskim i školskim ustanovama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )