FOTO: null

Beograd - Festival klasične ruske muzike "Boljšoj" održaće se od 15. do 17. jula na Mećavniku, a u toku tri dana u Drvengradu će se takmičiti veliki broj mladih za nagradu "Zlatna matrjoška".

Osnivač festivala Emir Kusturica najavio je juče na konferenciji za medije da će na festivalu nastupiti velika i značajna imena iz sfere klasične muzike.

- U svijetu se danas sve zasniva na kvantitetu, a mi insistiramo na kvalitetu - rekao je Kusturica.

Ove godine u revijalnom dijelu programa nastupiće jermenski violončelista Narek Haknazarijan u pratnji Simfonijskog orkestra "Boljšoj", tenor Zoran Todorović i mladi violinista Nemanja Radulović uz ansambl "Double Sense". Predstavljajući novinarima ovogodišnji "Boljšoj" festival, na koji se za takmičenje prijavilo oko 140 mladih od 13 do 25 godina iz muzičkih škola i akademija Srbije, Republike Srpske i Rusije, Kusturica kaže da ti mladi ne predstavljaju "krdo koje treba da se uvećava, već selekciju onih koji su najbolji i koji uvećavaju svoju mogućnost da postanu najbolji na svijetu." 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )