FOTO: null

Naš sugrađanin Emanuel Lazić, tek što je napunio osam godina ponio je dvije laskave titule šampiona u šahu.

Najbolji mladi šahista BiH i RS iz Bijeljine, član Šah Kluba "Panteri" Emanuel Lazić je jedan od rijetkih koji je ujedinio titule, prvak RS i BiH i postigao fišerovske rezultate na prvenstvu RS, 7 partija i 7 pobjeda i na prvenstvu BiH, 8 pobjeda i jedan remi iz 9 partija.

Na nedavnoj smotri najboljih mladih šahista BiH koja je održana u Banji Vrućici, mladi Emanule ponovio je sličan uspjeh, osvojivši šampionski pehar ispred drugoplasiranog Milana Ivanovića, koji je zaostao u bodovnom plasmanu čitav poen i po.

Time je Emanuel stekao pravo nastupa na evropskom prvenstvu za kadete koje će biti održano u Pragu (Češka) u avgustu ove godine.

Učešće na Kadetskom i omladinskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u šahu uzelo je više od stotinu mladih šahista iz cijele zemlje, među kojimasu bili Tijana i Mirko.

Omladinci i kadeti koji su u Banji Vrućici boravili četiri dana tokom prvenstva, predstavnici su najboljih iz redova Šahovskog saveza Republike Srpske, kao i saveza Federacije i Herceg Bosne.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )