FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Desetkilovoltni dalekovod "Bijeljina tri-Amajlije sedam" pušten je danas u rad, čime će biti rasterećen dalekovod "Novo Selo" koji ima čestih zastoja, saopšteno je iz "Elektro-Bijeljine".

Dužina trase novopostavljenog dalekovoda je 4.250 metara. Vrijednost radova je oko 200.000 KM, a izvođač je preduzeće "Instel". 

"Ovaj objekat je od izuzetnog značaja jer ćemo dobrim dijelom rasteretiti dalekovod u Novom Selu na kojem smo imali česte zastoje", rekao je portparol "Elektro-Bijeljne" Slobodan Đalamić. 

On je pojasnio da trasa desetkilovoltnog dalekovoda ide iz trafostanice "Bijeljina tri" podzemnim kablom do Novog naselja na ulazu u Amajlije i novosagrađene trafostanice "Amajlije sedam" koja će služiti za priključenje novih objekata u naselju. 

"Time se stvaraju uslovi da se preuzme električna energija za kompletno područje Amajlija i smanji broj zastoja na ovom području, a kupcima obezbijedi pouzdanost i kvalitet u snabdijevanju", rekao je Đalamić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )