FOTO: null

Košarkaši Crvene zvezde i Anadolu Efesa sastaju se u petak od 20 časova u Vršcu, u meču osmog kola Top 16 faze Evrolige.

Dva tima su direktni konkurenti u borbi za plej-of fazu, Zvezda ima trijumf više, a oba tima je dodatno ugrozio Panatinaikos pobedom nad Fenerbahčeom u četvrtak.

U prvom međusobnom duelu u Istanbulu Efes je slavio poenom razlike, a kako izveštavaju turski mediji, Dušan Ivković nema baš sjajnu atmosferu u timu zbog finansijskih problema.

Turski tim je u poslednjih pet kola zabeležio četiri pobede, ali je u svim takmičenjima ostvario samo jednu u poslednjih pet utakmica. 

"Duel sa Zvezdom biće težak kako tehničko-taktički, tako i sa psihološkom aspekta. U prvom našem sudaru u Istanbulu imali smo mnogo sreće, ali sada imamo psihološku prednost", rekao je trener Efesa Dušan Ivković. 

S druge strane, Zvezda u meč ulazi blago uzdrmana zbog neočekivanog poraza u polufinalu Kupa Koraća od najvećeg rivala Partizana, ali je u Top 16 fazi EL samo jednom poražena kod kuće. 

"Pritisak je stalno prisutan i prošli smo taj period dosta puta. Naša reakcija mora da bude prava i da na taj način smanjimo kvalitet Ertela, Brauna, Osmana i ostalih sjajnih igrača Efesa. Daćemo sve od sebe da pokažemo pravo lice protiv Efesa", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić. 

Doduše, sada je domaćin u Vršcu, što bi mogao da bude mač sa dve oštrice, iako većina igrača srpskog šampiona ima solidno iskustvo igranja u Milenijumu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )