FOTO: null

Srećno okončana drama putnika đačkog autobusa iz Dervente koji je izgoreo u Ulićima kod Cetinja

BUDVA - Dugo će profesori i učenici osnovne škole "Nikola Tesla" iz Dervente pamtiti 24. maj, kada su se iznenada našli u plamenu autobusa u mestu Ulići, na magistralnom putu Podgorica-Cetinje! Na sreću niko od 52 dece i šestoro predavača nije povređen, mada se od šoka još nisu oporavili. U sredu ih je grejalo sunce na budvanskoj rivi, ali pomisao da se samo nekoliko sati ranije moglo mnogo toga ružnog desiti ledilo im je krv u žilama.

- Niko od putnika u autobusu nije povređen, iako su deca i njihovi profesori bili prilično uznemireni zbog onog što se desilo. Reagovali smo brzo, odmah po pozivu, i ugasili požar. Do požara je došlo kada se zapalio prednji deo motora autobusa, mada će se više znati nakon detaljne istrage - kaže komandir Vatrogasne jedinice sa Cetinja Peđa Moštrokol, prekaljeni spasilac koji se sa svojom družinom dokazivao u mnogim sličnim situacijama. - Videli smo strah u očima mališana. Najbitnije je da su prebačeni u Budvu.

Profesori se zahvaljuju Cetinjanima, ali i Budvanima koji su bili predusretljivi i decu smestili u lep hotel, gde su proveli noć.

- Ne smemo ni pomisliti šta se sve moglo desiti. Čekamo autobus iz Dervente koji će nas sve skupa prihvatiti. Poručujemo roditeljima da nema potrebe za paniku, jer je sada sve u redu. Deca se oporavljaju od straha i šoka koji su preživela. Uspeli smo spasiti robu i druge stvari koje su bile u prtljažniku, kažu predavači koji nisu bili raspoloženi da im pominjemo imena. - Deca su bila srećna što dolaze u Crnu Goru, vide njene lepote, ali se nekako sve neočekivano iskomplikovalo.

Odmah po saznanju da su se đaci i profesori našli u Crnoj Gori u nevolji reagovao je direktor škole Ljubiša Đurić, koji je kontaktirao s kolegama koji su mu saopštili da se sve dobro završilo i da nema povređenih.

U međuvremenu usledilo je objašnjenje Saobraćajno-transportnog preduzeća "Derventa".

- Firma Autoprevoz "Brod" je naša kooperantska firma i njihovo vozilo se zapalilo na putu između Podgorice i Budve. Vozači su primetili dim, zaustavili vozilo i putnici su evakuisani. Nakon deset minuta otvoreni plamen je zahvatio donji deo autobusa, kazao je Branko Čolić iz Saobraćajno-transportnog preduzeća "Derventa". - Vozači su vatrogasnim aparatima ugasili požar, ali se on kasnije opet razbuktao, pa su morali intervenisati vatrogasci iz Cetinja. Putnici su u redu, prtljag je spasen i nema nikakvih problema.

KONTROLA VOZILA

U SREDU se u Budvi moglo čuti da je autobus prilikom polaska sa Jahorine imao problema sa paljenjem. Da li je vozilo uopšte bilo ispravno, utvrdiće kontrole nadležnih koje će uslediti.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )