FOTO: null

U okviru akcije „April - mjesec čistoće“ i u saradnji sa Gradskom upravom, Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ organizovao je brojne aktivnosti s ciljem razvoja ekološke svijesti i kulture kod najmlađih generacija.

Ekološka nedjelja, koja je trajala od 18. do 23. aprila, obilježena je u svim objektima ove predškolske ustanove - u Ulici Svetog Save i Kneza Miloša u Bijeljini, u Dvorovima i u Janji, kao i u svim grupama u okviru Programa pripreme djece u godini pred polazak u školu, tako da je u ovoj akciji učestvovalo oko 700 djece.

Manifestaciju su započeli mališani srednjih vrtićkih grupa, koji su prošetali gradom i prolaznicima dijelili ekološke poruke, dok su njihovi drugari iz starijih vrtićkih grupa priredili izložbu eko-igračaka koje su zajedno sa roditeljima napravili od recikliranog materijala.

Drugog dana manifestacije i mališani vrtića u Dvorovima su učestvovali u reciklažnoj radionici, na kojoj su izrađivali različite predmete od već korišćenih materijala. Aktivni su bili i mališani iz vrtića u Novom naselju Janja, koji su na maštovit način ispisivali ekološke poruke za svoje sugrađane. U središnjem objektu u Bijeljini, u Ulici Svetog Save, vaspitači su zajedno sa djecom sadili cvijeće.

Posebno razigran i pun smijeha bio je poslednji dan manifestacije kada je pod motom "Planeta je vesela kad su djeca šarena" u vrtiću organizovan maskenbal, a planirani izlet u Tršić je zbog kiše zamijenjen kreativnom radionicom u vrtiću.

- Tokom ekološke nedjelje održano je niz kreativnih radionica u svim objektima našeg vrtića, vaspitači su sa mališanima razgovarali o načinima na koje se sve može sačuvati životna sredina, a djeca su se kroz priče, pjesme i igrice upoznala sa pojmom ekologije - naveo je direktor Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ Slaviša Vujanović, istakavši da sve što se nauči u najranijem djetinjstvu ostaje kao kvalitetno znanje za zreliji uzrast.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )