FOTO: null

Fudbaleri Mladosti osvojili su tri velika boda u duelu sa Slavijom, a pobjedu u 24. kolu Premijer lige BiH donio im je Stefan Cicmil u 89. minutu.

Ekipa iz Velike Obarske tako je prepustila “fenjer” Zvijezdi iz Gradačca i zadržala šanse da sačuva premijerligaški status. Slavija je povela u 61. minutu. Nedim Oglečević uputio je centaršut pred gol Mladosti, golman Miloš Budaković nije na vrijeme krenuo, a na pravom mjestu našao se Mahir Karić i neodbranjivo loptu glavom poslao iza leđa golmana Obarščana. Osam minuta kasnije Mladost je došla do izjednačenja. Slobodan udarac sa nekih dvadesetak metara izveo je Darko Marković, a lopta je preletjela živi zid i završila iza leđa nemoćnog golmana Slavije Mladena Lučića. Mladost je do pobjedonosnog pogotka došla u finišu utakmice. Po lijevoj strani uz korner liniju prošao je Dragiša Komarčević te odigrao povratnu loptu na koju je natrčao Cicmil i preciznim udarcem savladao Lučića.

Utakmica Travnik - Olimpik na “Piroti” prekinuta je u samoj završnici. Kod rezultata 0:0, u 88. minutu, nekoliko domaćih navijača utrčalo je na teren, obezbjeđenje je brzo reagovalo i grupu huligana izvelo sa terena. Igrači su se povukli u svlačionice, a sudija je odlučio da se meč nastavi, dok su navijači Travnika morali da napuste stadion. Meč je završen bez golova.

Golom Krste Velkoskog u 11. minutu ekipa Sarajeva savladala je Široki Brijeg u derbiju ovog kola i preuzela lidersku poziciju na tabeli upravo od Širokobriježana. Sarajlije su na prvom mjestu po broju bodova izjednačene sa Zrinjskim, kojem je malo nedostajalo da se osamostali na čelu. “Plemići” su vodili protiv gradskog rivala Veleža od 18. minuta golom Ibrahima Škahića sve do sudijske nadoknade vremena kada je Ivan Crnov šutirao, a Amir Zolj skrenuo loptu u svoju mrežu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )