FOTO: null

Prošli vikend u Bredi je održan kvalifikacioni basket turnir 3x3 Holandije. Nimalo nije bio lak zadatak da se osvoji turnir za ekipu “Gladijatora Adecco” Ugljevik.

U četvrt-finalu za protivnika su imali ekipu "Amsterdam" koja je ujedno i reprezentacija 3x3 Holandije. Ekipa "Amsterdam" je sedam dana ranije, osvojila turnir u Amsterdamu i u polufinalu pobjedila ekipu "Novi Sad", najbolju ekipu svijeta u basketu 3x3. 

Meč između "Amsterdama" i ekipe iz Ugljevika je završen 9-15 u korist "Gladijatora". U finalu ih je čekao i još teži meč, protiv Njemačke ekipe "Der Stamm", za koju nastupaju Amerikanci, koji su učestvovali na Džordanovom turniru "Quai54" u Parizu. 

U finalu je fantastično odigrao Rok Smaka, pogodivši šest šuteva van linije 6,75m. Od toga dva nemoguća šuta u poslednjim sekundama i zadnje slobodno bacanje kojim je završio meč. Rezultat je bio 21-15. 

Ovom pobjedom "Gladijatori" su se kvalifikovali za Challenger turnir u Hagu, koji se održava 17-18 Avgusta.

Već za ovaj vikend, 5. juna, učestvuju na 3x3 turniru u Odenseu (Danska). Promoter i posmatrač ovog turnira će biti Andre Drummond, NBA zvezda i košarkaš reprezentacije USA"


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )