FOTO: null

Edin Kevac (40), stari znanac policije iz prijedorskog naselja Kozarac, ponovo je uhapšen, a potom i pritvoren zbog iznude.

Policija je utvrdila da je od jednog poznanika pokušao iznuditi 10.000 evra. Pritvoren je i Elvir H. (44), za kojeg je, kako policija sumnja, Kevac pokušao iznuditi ovu svotu.

Klupko se odmotalo nakon što se policiji obratio muškarac iz Kozarca te prijavio da su u njegovu kuću došli Edin i Elvir. On je naveo da mu je Edin zaprijetio u namjeri da mu iznudi pare.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da policija tereti Edina da je tom mještaninu zaprijetio da će ga ubiti i da će mu zapaliti kuću.

Nakon prijave, policija se prihvatila posla, te raspisala potragu za Kevcem, koji je u međuvremenu izašao iz BiH. Međutim, tokom pokušaja da uđe u BiH uhapsili su ga graničari i predali prijedorskoj policiji.

Krim-obrada izvršena je i nad Edinom i nad Elvirom. Pretresom stambenih objekata koje koristi Elvir pronađene su i oduzete dvije puške, od kojih jedna bez oružnog lista, jedan pištolj, te meci. Oduzeta je i manja količina materije koja asocira na marihuanu.

Nakon kriminalističke obrade dvojac je predat tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, na čiji predlog je Okružni sud u Prijedoru obojici odredio jednomjesečni pritvor.

Edin Kevac već duže vrijeme puni redove novinskih stubaca. Proljetos je objavljeno da je jedna doktorka zadobila potres mozga i povrede glave kada ju je udario nogom.

Odranije je poznato i da je Kevac bio u grupi koja je prije dvije godine pretukla Prijedorčanina, nakon što su mu oduzeli prvenstvo prolaza, a u jednom sukobu sugrađanina je isjekao mačetom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )