FOTO: null

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (40. na ATP listi) plasirao se u polufinale 731.000 dolara vrijednog turnira iz serije 250 u kineskom Šenzenu.

Džumhur je u četvrtfinalu stigao do jedne od najvećih pobjeda u karijeri. Sa 2:0 u setovima je savladao prvog nosioca turnira i trenutno četvrtog igrača svijeta, Nijemca Aleksandera Zvereva. Nakon novog uspjeha i sedme vezene pobjede na ATP Turu, Džumhur će zabilježiti novi skok na ATP rang listi. 

Džumhur je vrhunski odigrao prvi set. Iako je prvi nosilac turnira došao do prvog brejka, uslijedila je Džumijeva serija od dva uzastopna brejka koja su dovela bh. tenisera do prvog seta (6:3). 

Mladi Nijemac je u drugom setu krenuo silovito. Poveo je sa 4:1, ali Damir koji igra najbolji tenis života se vratio u igru nakon što je ponovo oduzeo servis protivnika i onda odservirao za 4:4. Nakon što je Zverev poveo sa 5:4 zatražio je medicinski tajmaut, te imao tri vezane set lopte, ali sve to uspio da spasi prvi bh. reket i tako poravna na 5:5. 

To je bila prekretnica meča, jer je Džumi odmah napravio novi brejk za 6:5. Uslijedio je siguran servis za velikih 2:0 u setovima protiv jednog od najboljih igrača svijeta.  

"Ovo je definitivno jedna od najvećih pobjeda u mojoj karijeri. Igrao sam s igračem koji je četvrti na svijetu i najmadi je igrač koji se nalazi u top 10 na ATP rang-listi. Nadao sam se da mogu ponoviti igre iz prošlih mečeva i u tome sam uspio. Kada sam smirio glavu i kada sam u ključnim momentima miran, onda mogu pružati dobre partije. Pokazao sam i danas kada. To mi daje mnogo samopouzdanja i snage, jer je glava definitivno razlog što igram dobar tenis u posljednje vrijeme“, istakao je Džumhur.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )