FOTO: null

Teniser iz Bosne i Hercegovine Damir Džumhur osvojio je turnir u Sankt Peterburgu, posle pobjede u finalu nad Italijanom Fabijom Fonjinijem 2:1 u setovima.

Džumhur je trećeg nosioca u Sankt Peterburgu savladao posle preokreta za sat i 56 minuta igre, po setovima 3:6, 6:4, 6:2 i došao do prvog trofeja u karijeri, iz drugog finala u kojem je nastupao.

Prethodno finale igrao je u Vinston Sejlemu prije četiri nedelje, kad je poražen od Roberta Bautiste-Aguta.

Džumhur nije dobro startovao meč, pošto mu je Italijan, 29. teniser svijeta, uzeo brejk trećem gemu i došao do prednosti 3:1. U nastavku seta oba tenisera su čuvala svoje servise sve do poslednjeg gema, kad je Fonjini došao do još jednog brejka i osvajanja seta.

U drugom setu Džumhur je uspostavio kontrolu nad mečom, uzeo brejk u petom gemu, ali nije uspio da ga kompletira (3:3). Međutim, do kraja 55. igrač svijeta, uzima Fonjiniju još jedan servis, koji ovog puta uspjeva da kompletira za izjednačenje u setovima.

Dobru igru sa kraja drugog Džumhur je nastavio i u odlučujućem setu. Uzeo je brejk već na startu, koji je sigurnim servisom čuvao sve do sedmog gema.

Tad je još jedom brejknuo Fonjinija, posle čega je uslijedila rutiska igra na servis gemu i osvajanje titule na turniru iz Serije 250.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )