FOTO: null

U Bijeljini je danas održan džudo-turnir „Trofej Pantera“ koji je okupio preko 600 učesnika iz preko 40 klubova iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Bugarske, Rumunije, Poljske, Mađarske, Slovenije, Ukrajine, BiH i Hrvatske.

Turniru prisustvuje i Nemanja Majdov iz Istočnog Sarajeva koji je nedavno u dresu Srbije osvojio titulu svjetskog šampiona u džudou u kategoriji do 90 kilograma.

Otvarajući turnir, gradonačelnik Bijeljine je zahvalio učesnicima turnira na dolasku u Bijeljinu, kao i DŽudo-klubu „Panteri“ na uspješnoj organizaciji:

- Pravo zadovoljstvo je vidjeti ovoliko sportista u našem Gradu, pogotovo imajući u vidu da su mnogi od njih prevalili dug put da bi bili sa nama. A posebno zadovoljstvo je vidjeti u Bijeljini svjetskog prvaka Nemanju Majdova koji je ponos Republike Srpske i Republike Srbije. Ovaj događaj je najbolja potvrda da su opravdana izdvajanja za sport iz gradskog budžeta. Cilj nam je da imamo zdravu omladinu i nastavićemo da izdvajamo za sport, jer je to izdvajanje za budućnost ovog Grada – bio je jasan gradonačelnik Mićić.

Predsjednik DŽK „Panteri“ Ognjen Đuka je istakao da Bijeljina sve više postaje prepoznatljiva kao centar džudoa i pozvao mlade da se pridruže „Panterima“ jer je džudo plemenit sport koji ima i moralnu dimenziju.

​Pred početak turnira obratio se i Nemanja Majdov koji je mladim džudistima poručio da budu istrajni i da podržavaju jedni druge, jer samo tako uspjeh neće izostati, ma kako se ponekad činio nedostižan.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )