FOTO: null

U Tužilaštvu BiH nakon četiri sata ispitivanja završeno je saslušanje Aleksandra Džombića, bivšeg premijera Republike Srpske, javlja reporter BN telvizije.

"Ispitivan sam zbog slučaja Bobar banke, a bilo je pitanja i oko firme Unis iz Dervente", rekao je Džombić novinarima nakon saslušanja.

Tvrdio je da kada je on bio u Vladi, finansijski sektor "Bobar banke" pozitivno poslovao, ali da su banke u prethodnom periodu imale određene pritiske što se odrazilo i na njihovo poslovanje i da je loša ekonomska situacija dovela i tu banku do stanja u kome se trenutno nalazi.

Na pitanje novinara da li poziv Tužilaštva da svjedoči u predmetu Bobar banke tumači kao pritisak organa BiH na institucije Republike Srpske, Džombić je kazao kako ne osjeća nikakav pritisak jer se sada bavi privatnim biznisom.

Podsjećamo, prije par dana izjavu Tužilaštvu BiH dao je i aktuelni ministar finansija Republike Srpske Zoran Tageltija koji je saslušan u svojstvu svjedoka vezanim za u slučajeve finansijskih malverzacija u “Bobar banci” i “Pavlović banci”.

U okviru afere “Pavlović banka” Tužilaštvo BiH provodi istragu i protiv Milorada Dodika, predsjednika Srpske, potvrdio je nedavno glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović.

U vrijeme kada je Aleksandar Džombić bio na čelu Ministarstva finansija Republike Srpske (2006.-2010.), a potom premijer Republike Srpske (decembar 2010. – mart 2013.) desile su se neke od najvećih afera u Republici Srpskoj – Izgradnja nove zgrade Vlade Republike Srpske, privatizacija Robne kuće „Boska“ i „Medicinske elektronike“, propast „Birča“ i Olimpijskog centra Jahorina“.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )