FOTO: youtube

Film “Džoker” je na putu da postane prvi R-rated film koji je do ovog momenta na svjetskim kino blagajnama ostvario zaradu veću od milijardu dolara, piše Business Insider.

Zbog ogromnog uspjeha, već neko vrijeme se nagađa da bi ovaj film mogao dobiti i svoj nastavak. Iako još uvijek nema zvanične potvrde, reditelj filma Tod Filips ovu mogućnost ne isključuje. Govoreći za Los Angeles Times, on je naveo da će nastavak “morati imati neku tematsku rezonancu”.

– To sigurno ne bi bio još jedan divlji i ludi film o strip junaku. To bi moralo imati neku tematsku rezonancu na sličan način kao što to ima “Džoker”. Znate, kada ona postoji tek tada film dobija smisao – naveo je Filips.

On je ranije izjavio da je “Džoker” oduvijek trebao biti samostalna priča bez bilo kakvih nastavaka. Međutim, prošlog mjeseca je rekao GameSpotu da će učiniti sve što glavna zvijezda filma Hoakin Feniks bude želio, ali je i tada ponovio da film nije postavljen za snimanje nastavka.

“Džoker” je od pristizanja na kino platna početkom oktobra globalno zaradio 988 miliona dolara iako je ekipa filma imala produkcijski budžet od samo 55 miliona dolara.

To je značajna finansijska injekcija za kuću Varner Bros, koja je doživjela razočaravajuću godinu kada su u pitanju kino projekcije njihovih materijala.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )