FOTO: null

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je njegova ekipa meč protiv FMP-a odigrala pametnije i sa više energije.

On je posle pobede 87:78 dodao da veruje da su crno-beli plasmanom u finale Superlige razočarali veliki broj ljudi u zemlji.

"Što se tiče moje ekipe, želim da im čestitam na plasmanu u finale, što su razočarali jedan veliki broj ljudi, koji su mislili loše Partizanu na početku sezone, u januaru kad sam ja došao, ali, eto, dođosmo mi do finala", dodao je Džikić.

Trener crno-belih je čestitao i protivniku na borbi i istakao da u timu FMP ima dosta kvalitetnih i talentovanih košarkaša. 

"Ja bih da čestitam ekipi iz Železnika, to je skup talentovanih momaka koji se bore, ne odustaju, imaju lidera, prate ga, vole ga. Talentovai su, rade, i nije nikakva tajna da bismo smo mi voleli nekoliko njih da vidimo u našem sastavu u sledećim godinama", rekao je Džikić koji smatra da je presudilo to što je njegov tim u ovom melu imao više energije nego u duelu odigranom u Železniku. 

"Utakmica bila je onakva kakva smo očekivali, prava prvoligaška, tvrda. Uradili smo par adaptacija u odnosu na prethodni meč u Železniku, igrali smo sa više energije, nešto više pameti i na kraju smo zasluženo trijumfovali", zaklučio je Džikić. 

Trener crno-belih je pohvalio i pristalice svog tima. 

"U najvećem delu navijači su se ponašali onako kako treba neko ko te nosi. Nije to tajna, nije to počelo juče. Nisu se dali isprovocirati, što je bio jedan od scenarija. Uradili su svoj posao kako bi trebalo", naglasio je on. 

Partizan će u finalu igrati protiv Crvene zvezde a prva utakmica finalne serije, u kojoj će crveno-beli imati prednost domaćeg terena, počeće u petak od 21.00 

U Partizanu su ulogu favorita prepustili protivniku. 

"To je drugačiji tim od onog protiv koga smo igrali prošli put. To je tim koji je otišao u TOP 8 Evrolige i to je najdalje u novijoj Zvezdinoj istoriji i taj rezultat mora da se ceni. To je dobar tim, ima dobru sezonu, normalo je da su oni favoriti, mi nemamo briga, šta je trebalo mi smo uradili", istakao je Džikić. 

Na novinarsko pitanje da li će tražiti prekid utakmica ukoliko bude vređanja sa tribina u finalu, Džikić je rekao da veruje u rukovodstvo lige. 

"Svinjo debela to znamo. Pi... ćelava i to znamo. Vređaće mi i majku verovatno. Šta da radim. Verujem u direktora lige da prepozna te momente. Ko sam ja da nešto tražim, ja sam samo zaposlenik u Partizanu. Valjda treba da se koriste isti aršini". 

Trener FMP-a Slobodan Klipa rekao je da je pobedu Partizanu doneo Novica Veličković. 

"Čestitam Partizanu na pobedi, Partizan je moćan tim, igraju odlično u drugom delu sezone, igraju mušku košarku. Novica Veličković je bio prevaga, rešio je utakmicu šutervima za tri poena. I kad smo uspevali da pridjemo Novica je to rešavao i dokazao zašto je deo te visine košarkaške", rekao je Klipa. 

On nije bio zadovoljanizdanjem svog tima, ali ima ne zamera na porazu. 

"Ušli smo premlako u utakmicu, isprepadano, ali to su nova iskustva za moje igraće. Pa, samo Veličković ima 300 ovakvih utakmica. Kod nas je samo Čović igrao regionalnu ligu", dodao je Klipa. 

FMP će u borbi za treće mesto i plasman u Jadransku ligu igrati protiv Mega Leksa. 

"Biće teško, ali mi smo to hteli, za to smo se borili. FMP se ne predaje, to su momčine. Mega je veliki favorti", rekao je Klipa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )