FOTO: null

Naš prvi zadatak je da se spremimo da njihovu čvrstu i upornu igru u odbrani, s mnogo kontakta i presecanja linija u napadu – ističe trener Partizana

Silni finansijski problemi s kojima se Partizan bori već nekoliko sezona nadvili su prošlog leta nemali oblak strepnje da li će uspeti da krenu uzlaznom putanjom. Međutim, uspeo je Aleksandar Džikić da "složi kockice" tima koji je u prethodnih sedam kola ABA lige nanizao šest pobeda i sačuva ponos crno-belih koji u derbi ulaze sa "zaostatkom" od jednog trijumfa za "večitim rivalom".

- Naš sledeći protivnik je letos ispunio nekoliko preduslova za dobre rezultate. Pre svega, zadržali su sve domaće igrače koje su hteli da zadrže, uključujući i one s reprezentativnog spiska. Zadržali su i trenera koga su hteli da zadrže, i taj nukleus nastavlja da živi i radi zajedno, što sigurno povećava ukupan timski kvalitet. Pored toga i ubrzava procese uklapanja i uigravanja novih igrača, koji, opet, donese više eventualne raznovrsnosti u napadu, jer mogu da igraju na više pozicija - hvali trener Džikić "večitog rivala", koji je favorit na papiru.

Ali bio je favorit i prošle godine u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, takođe i u drugoj utakmici regularnog dela ABA lige. Oba puta je Partizan pobedio. I to baš sa Džikićem na trenerskoj klupi, koji je znao da spremi iznenađenja za koja Zvezda nije imala rešenje.

- Naš prvi zadatak je da se spremimo da njihovu čvrstu i upornu igru u odbrani, s mnogo kontakta i presecanja linija u napadu, koja im olakšava igru u napadu. Znam da će igrači obeju ekipa biti motivisani i da će to biti borbena utakmica - obećava šef stručnog štaba Partizana borbu do "poslednje lopte" u derbiju koji će za nemali broj crno-belih biti debitantski, počevši od startnog dueta Robinsona i Hečera, preko reprezentativca Birčevića, iskusnog plejmejkera Ratkovice, talentovanog Karahodžića...

Ali Partizan ima i Novicu Veličkovića. Igrao je kapiten u "bezbroj" okršaja sa crveno-belima. Zna koliko je sladak trijumf protiv najvećeg rivala, ili koliko je gorak poraz...

- Daćemo sve od sebe. Protivnik ima prednost domaćeg terena, a mi možemo da igramo bez pritiska. Obaveza nam je da se borimo barem onoliko koliko i domaćin, obaveza nam je da pokušamo da uradimo sve ono što od nas zavisi - ističe Veličković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )