FOTO: Anadolija

NJUJORK - Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, obratio se danas Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku, rekavši da su spoljnopolitički ciljevi BiH članstvo u Evropskoj uniji i NATO savezu te je izrazio očekivanje da će nakon izbora 2. oktobra BiH još snažnije nastaviti na tom putu.

"Vanjskopolitički cilj BiH je i regionalna saradnja. Bosna i Hercegovina želi dobre odnose sa svojim susjedima, uz međusobno uvažavanje, poštivanje i princip reciprociteta. I jedino je tako moguće graditi odnose sa BiH", rekao je Džaferović.
 
Džaferović je ponovio da su "vanjskopolitički ciljevi Bosne i Hercegovine članstvo u Evropskoj uniji i NATO savezu te je izrazio očekivanje da će nakon općih izbora koji će se održati 2. oktobra ove godine, BiH još snažnije nastavi na tom putu što prije dobiti status kandidata za članstvo u EU".
 
"Vanjskopolitički cilj Bosne i Hercegovine je i regionalna saradnja. Bosna i Hercegovina želi dobre odnose sa svojim susjedima, uz međusobno uvažavanje, poštivanje i princip reciprociteta. I jedino je tako moguće graditi odnose sa Bosnom i Hercegovinom", kazao je Džaferović.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )