FOTO: null

Sve su prilike da će BiH da podnese zahtev za reviziju tužbe protiv Srbije. To će biti poznato krajem iduće sedmice, a BiH nema pravo da ne podnese zahtev ako postoji ijedan novi dokaz i činjenica, rekao je Šefik Džaferović, predsedavajući PD Parlamentarn

- Završavaju se aktivnosti. Rok je 10 godina, subjektivni 6 meseci od saznanja novih činjenica i dokaza. Obaviće se ekspertska, a onda i politička rasprava iduće sedmice i doneti konačna odluka. BiH treba ući u proces ako se ispune i minimalni uslovi. Ovo je istorijsko pitanje, ovo je pitanje istine šta se dešavalo u BiH od 1991. do 1995. Godine - rekao je Džaferović za N1 i dodao da niko nema pravo da to osporava.

Džaferović je istakao da agent pred Međunarodnim sudom u Hagu ima podršku probosanske političke javnosti.

- U BiH je takav sistem odlučivanja da Predsedništvo BiH ne može postići saglanost niti o jednoj tački po ovom pitanju. Softić treba voditi proceduru, a ima podršku svih nas koji želimo tu stvari izvesti na čistac. Ne želimo gurati stvari pod tepih. Dobre odnose je moguće graditi kada se utvrde sve činjenice - kazao je Džaferović.

On je naglasio da ovo nije usmereno protiv srpskog naroda kao ni protiv Republike Srbije.

- Ovo je upereno protiv Miloševićevog režima koji je od 1991. godine do 1995. godine uradio to što je uradio u BiH – istakao je on.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )