FOTO: null

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je danas da je prvomajski praznik važno obilježje političkog programa ove stranke koji je na poseban način posvećen borbi za poboljšanje položaja radnika i za ekonomski rast i razvoj društva.

"Rad mora da ima posebno mjesto u društvu i radnik kao stvaralac treba da uživa u sigurnosti i da bude zaštićen u pravima koje država mora da obezbijedi, a to naravno podrazumijeva i obaveze i odgovornosti radnika", istako je Đokić. 

Na prvomskoj proslavi Socijalističke partije u Banji Dvorovi u Bijeljini, Đokić je najavio da će socijalisti i u narednom periodu uporno nastojati da se ekonomski razvije i snaži Republika Srpska i da se promovišu uspjesi, dobri rezultati i prakse, ali i da se o problemima govori krajnje otvoreno s ciljem da ih bude što manje i da se oni uspješno rješavaju. 

"Moramo se svi zajedno boriti da napredujemo, da razvijamo društvo i da se prilagođavamo modernim uslovima poslovanja i života", rekao je on. 

Komentarišući potrebu donošenja novog zakona o radu u Srpskoj, lider socijalista je istakao da se svi zakoni donose s ciljem da se unaprijedi postojeće stanje, da se poboljša, pa i zakon o radu o kome se dugo govori. 

"Ima puno razloga da se ovaj zakon donese uz puni i širi konsenzus, ali prije svega, oni koji donose zakone moraju da budu odgovorni i moramo pronaći ona rješenja koja ni u kom slučaju neće pogoršati, nego će poboljšati položaj radnika i omogućiti rast i razvoj Republike Srpske", zaključio je Đokić. 

Za protestnu šetnju koju je Sindikat organizovao u Banjaluci on je rekao da je i to dio odnosa prema pitanju slobode i položaja u kome se cijelo društvo nalazi. 

"Takvim skupovima se skreće pažnja na određena stanja, probleme i pojave i u principu nemam ništa protiv toga, čak mislim da je to dobro", ocijenio je Đokić. 

U proglasu koji je Gradski odbor socijalista izdao na Praznik rada poziva se na odbranu prava radnika i danas i na borbu protiv diktature krupnog kapitala. 

"Bez obzira što se nalazimo u izuzetno kriznim vremenima, kada je imati posao postala privilegija, podignimo svoj glas i stanimo u odbranu sopstvenih prava jer samo tako ćemo stvoriti bolju budućnost za nas, našu djecu i sve generacije koje dolaze", navodi se u prvomajskoj poruci Socijalističke partije. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )