FOTO: InfoBijeljina

Dvije osobe u sinhronizovanoj akciji ukrale su lančić u vrijednosti 1.200 KM u zlatari "Rejzović" koja se nalazi u Tuzli, saznaje portal "Avaz".

Ovu informaciju potvrdila nam je i vlasnica objekta Iman Jahić. Nemili događaj desio se 18. novembra ove godine. 

Pregledali snimak

Međutim, vlasnica je saznala danas kada je vratila snimak nadzorne kamere.
 
- U mojoj zlatari se to desilo. Prilikom nepažnje moje majke one su to odradile timski. Ušle su u zlataru navodno da gledaju, razgledaju, kupe. Na snimku se vidi da je jedna krišom u šaku prikrila, dok moja majka nije gledala. Prijavljeno je policiji i inspektorima. Voljela bih da se to objavi kako bi i ostali vidjeli, da obrate pažnju na njih ako bi pokušale ponovo da to urade, da ih prepoznaju – rekla je Jahić za portal "Avaz".
 
Dodala je da su inspektori uradili uviđaj i pregledali snimke.

Urađen uviđaj

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona za portal "Avaz" su potvrdili navode vlasnice zlatare.
 
- Danas, 23.11.2022.godine oko 11:30 sati policijski službenici PS Centar/PU Tuzla su zaprimili prijavu da je dana 18.11.2022. godine, od strane nepoznate osobe, izvršeno krivično djelo "Krađa" u zlatarskoj radnji u Tuzli, kojom prilikom je otuđen zlatni lančić. Uviđaj su izvršili policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PS Centar, koji nastavljaju daljnji rad na identifikaciji izvršioca i rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela - rečeno je iz Uprave policije za portal "Avaz".

Video o krađi pogledajte OVDJE.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )