FOTO: null

BIJELJINA - Gimnazija "Filip Višnjić" u Bijeljini osvojila je na pozorišnom festivalu "Udahni kulturu" nagradu za najbolju predstavu "Virus", po tekstu Siniše Kovačevića i za najboljeg glumca koju je osvojio Nemanja Mijajilović.

Predstavu su sa učenicima pripremili profesori srpskog jezika Valentina Vidaković i Olivera Pandurević i ovo je ponovljen prošlogodišnji uspjeh kada su gimnazijalci pobijedili na prvom festivalu srednjoškolskih predstava u Bijeljini. 

Nagradu za najbolju glumicu festivala osvojila je Marija Nikolić, učenica Srednjoškolskog centra "Petar Kočić" iz Zvornika koji su predstavom "Maturanti" po tekstu Zorice Ivanović zatvorili takmičenje. 

Organizator jedinog festivala ovog tipa u Republici Srpskoj je gradski Centar za kulturu "Semberija", a direktor LJiljana Erkić uručila je zahvalnice predstavnicima pet škola koje su ove godine nastupile na festivalu. 

Predsjednik žirija, glumac Gavrilo Jovanović, ocijenio je da su ovogodišnje predstave vrhunski urađene i vrijedne izvođenja na "daskama koje život znače" i u velikim pozorišnim centrima. 

On je posebno pohvalio dobru posjetu publike, jer je pet festivalskih večeri sala Centra za kulturu sa 350 mjesta bila ispunjena mladim ljudima. 

Tradicionalno, nagrada za najbolje učesnike pozorišnog festivala srednjih škola u Bijeljini je putovanje. 

Na Festivalu su prikazane i predstave učenika bijeljinske Ekonomske škole "Fajront", Srednja stručna škola u Janji izvela je predstavu "LJubavno pismo", dok su se učenici Poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini predstavili publici predstavom "Vlast".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )