FOTO: null

Na 21. Balkanskom prvenstvu za djecu, koje je održano od 27. do 29. maja 2016. godine u Beogradu u Hali sporova “Ranko Žeravica” KK “Šampion” iz Bijeljine osvojio je 2 medalje.

KK Šampion” koji je nastupao na Balkanskom prvenstvu, za uzrast djece od 11 – 14 godina, predstavljajući   naš grad Bijeljinu i RS, ponovo je   potvdio  svoj  sportski kredibilitet.

Uroš Radan potvrdio je  svoje sportske kvalitete  i postao vice šampion Balkana, dok je  Lazar Marković osvojio bronzanu medalju u dvije kategorije iznad njegove.

“Oba  naša reprezentativaca ostvarili su četiri pobjede i po jedan poraz. Sara Kalajdžić, naše zlatno dijete, nije imala sreće ovaj put i ostala je bez medalje ”, kaže za InfoBijeljina trener kluba Milorad Marković.

Milorad Marković predsjednik kluba “Šampioni” iz Bijeljine, koji  više od dvije decenije radi na objedinjavanju karate sporta na cijeloj teritoriji RS i BiH, Balkansko prvenstvo je ocijenio vrlo značajnim i uspješnim za ovaj klub koji, iako u teškoj materijalnoj situaciji, opstaje i u svoj grad Bijeljinu uvijek se sa takmičenja vraća ovjenčan medaljama.

“Sve najveće pohvale idu roditeljima djece koji sami finansiraju troškove putovanja na sva važna takmičenja,  a i čitavom timu na nesebičnoj podršci koju daju  sve ove godine za našu djecu, naš  klub i grad Bijeljinu. Takođe bih se zahvalio  selektoru koji je dao i ukazao povjerenje našim već dokazanim i ostvarenim Šampionima”, kaže Marković.

Klub “Šampion” broji oko 100 članova, a za 11 godina postojanja osvojio je preko 3 hiljade medalja i učestvovao na preko 3 stotine međunarodnih karate turnira. Samo u 2015. godini učestvovali su na 33 međunarodna i domaća takmičenja.

Piše : Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )