FOTO: null

U subotu je na Palama održano Državno prvenstvo u karateu. Takmičila su se djeca uzrasta od 8 do 14 godina, a ove godine okupilo se preko 772 takmičara iz 100 karate klubova BiH.

Aleksandar Novicki, Mateja Savić, Tijana Marković, Nikola Zelenović Blagojević i Lazar Marković činili su takmičarski tim karate kluba "Šampioni" na ovogodišnjem Prvenstvu BiH.

Šampioni su se okitili sa dvije zlatne medalje koje su klubu donijeli Lazar Marković (-45kg) i Nikola Zelenović Blagojević (-55kg).

"Aktuelni viceprvaci svijeta Lazar i Nikola opravdali su status šampiona. Kao i uvijek pokazali su da su najbolji kada je najpotrebnije", rekao je za Bijeljina danas, trener Milorad Marković.

Marković je naveo da Šampioni počinu sa pripremama za Balkansko prvenstvo, koje se održava u Istanbulu i Svjetski kup u Umagu, gdje se očekuje oko 100 država učesnica.

"Mi se spremamo za predstojeće prvenstvo Balkana, ali se bojim da bez pomoći lokalne zajednice klub neće moći da ode u Istanbul 18. maja. Troškovi organizacije su veliki, tako da se nadamo da ćemo od Gradske uprave dobiti podršku i pomoć", naveo je Marković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )