FOTO: null

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je da je Vlada u proteklom periodu uložila oko dva miliona KM u Dom zdravlja Bijeljina kroz rekonstrukciju ambulanti porodične medicine i opremanje.

„Opredjeljenje Vlade, resornog ministarstva i Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske je da u ovom momentu svoj fokus stavljamo na osiguranika i očuvanje zdravlja stanovništva", istakao je Bogdanić u Narodnoj skupštini Republike Srpske tokom rasprave o Prijedlogu ekonomske politike Republike Srpske za 2015. godinu.

On je napomenuo da će resorno ministarstvo sa svoje strane učiniti sve da doznačena sredstva budu dovoljna za prevenciju, liječenje i očuvanje zdravlja stanovništva.

„Imamo namjeru da u narednom periodu uvedemo potpunu odgovornost svih učesnika za stanje u zdravstvenom sistemu. Ovdje neće biti ni maćehinskog, ni materinskog odnosa prema bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi i bilo kojoj bolnici", poručio je Bogdanić.

Poslanik SDS-a Zlatko Maksimović ocijenio je da se zdravstvo Republike Srpske nalazi u teškom stanju i velikim finansijskim problemima, ali da uprkos tome ne vidi da se planira više sredstava za zdravstvo.

Maksimović je pozdravio nastavak rekonstrukcije i opremanje Univerzitetske bolnice - Klinički centar Banjaluka, izgradnju bolnice u Doboju, Istočnom Sarajevu, Zvorniku, Pijedoru i Trebinju, ali je istakao da se postavlja pitanje od kuda novac za ove namjene.

On je naveo da, ukoliko su ta sredstva predviđena iz kreditnih zaduživanja, treba pronaći druge načine za ulaganje u zdravstvo.

Poslanik SNSD-a Siniša Maksimović rekao je da su Vlada i resorno ministarstvo učinili mnogo napora da se pojedini problemi u zdravstvu riješe, te da su neka rješenja sadržana u dokumentu Ekonomska politika za 2015. godinu.

Maksimović je napomenuo da se struktura troškova zdravstvenih ustanova na primarnom i sekundarnom nivou, kao što su bolnice, mnogo razlikuju.

Poslanik DNS-a Duško Ivić najavio je da će DNS podržati dokument Ekonomska politika za 2015. godinu, jer su njeni ciljevi realni i ostvarivi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )