FOTO: null

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini kiša se očekuje uglavnom u istočnim područjima i na krajnjem jugu, u ostalim dijelovima slabije padavine.

labije padavine u centralnim i sjevernim dijelovima Bosne. U zapadnim područjima Bosne i u Krajini ne očekuje se kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 12 °C, na jugu Hercegovine od 14 do 18 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19 °C, na jugu zemlje do 24 °C.

BIOPROGNOZA: Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Povećana naoblaka i tmurno vrijeme tokom većeg dijela dana, uzrokovaće poteškoće osjetljivim osobama. Moguće su meteoropatske reakcije poput reumatskih bolova, glavobolje i nervoze. Preporučljivo je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju obzirom da će i osjet hladnoće biti nešto izraženiji.

Nakon par dana oblačnosti i kiše od ponedjeljka meterolozi ponovo najavljuju sunčano vrijeme i temperature do 30 stepeni.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )