FOTO: null

Verujem da ćemo uspeti da osvojimo titulu, da ćemo odbraniti Kup Srbije, a da ćemo u Evropi uspeti da se takmičimo što duže – kaže novi fudbaler crno-belih

Dosadašnji fudbaler Radničkog iz Niša Petar Đuričković predstavljen je u Beogradu kao prvo pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku. Đuričković je s crno-belima potpisao trogodišnji ugovor.

- Čast mi je što ovde, što sam brzo uspeo da se dogovorim i da postanem član Partizana. Uradiću sve da opravdam ukazano poverenje. Očekujem da se brzo uklopim u tim, jer ih i delimično jako dobro znam. Nadam se da ću uspeti da se izborim za mesto u timu - rekao je Đuričković novinarima u Beogradu.

Đuričković koji igra na poziciji ofanzivnog veziste, prethodne dve sezone je proveo u Radničkom iz Niša. Ovaj 24-godišnji fudbaler će u novom klubu nositi dres sa broj 11.

- Konkurencija u Partizanu je jaka, a ja ću se truditi da dam maksimu. Očekujem uspešnu sezonu, verujem da ćemo uspeti da osvojimo titulu, da ćemo odbraniti Kup Srbije, a da ćemo u Evropi uspeti da se takmičimo što duže - rekao je Đuričković i dodao da mu je prelazak u Partizan veliki iskorak u karijeri.

- Posle dve sezone u Radničkom, a pogotovo ove poslednje, kada nam na kraju izmakla Evropa sam dosta napredovao, ali očekujem da u ovim uslovima, kakve ima Partizan dodatno napredujem i pokažem se u najboljem svetlu - rekao je Đuričković.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je da, bez obzira šta javnost misli o Superligi Srbije i njenom kvalitetu, u njoj postoje kvalitetni igrači koji "zaslužuju da nose dres s grbom Partizana".

- Petar je jedan od tih igrača koji zaslužuje da nosi Partizanov dres. Drago mi je što danas možemo da ozvaničimo prelazak jednog od dvojice najboljih igrača Radničkog... Nadam se da ćemo i narednih dana moći i ovog drugog da predstavimo. Veoma je izvesno da će i Saša Marjanović biti deo ovog kluba - rekao je Iliev.

Iliev je dodao da će skoro svaki dan do 8. juna na stadionu Partizana biti predstavljan po jedan novi igrač.

- Biće ovo bogat prelazni rok. Do 8. juna, kada je okupljanje pred početak priprema za novu sezonu, će nadam se dobar deo posla biti obavljen, a do 21. i odlaska na pripreme u Poljsku veći deo ekipe biti podmiren. Biće ozbiljnih promena, pa čak i osam, devet novih imena - rekao je Iliev i najavio da očekuje dolazak "jedne od najboljih „desetki“ ikada na ovim prostorima".

Na pitanje novinara da li mu stanje u Partizanu otežava razgovore sa eventualnim pojačanjima, Iliev je rekao da pokušava da skrene pažnju s toga.

- Ja im kažem da ne gledaju to što se dešava, već da pogledaju grb kluba u koji dolaze, jer je to najbitnije. To je motivacija, jer Partizan iznad svega, a ako nije dovoljna motivacija takva gromada od kluba, onda nemamo šta da pričamo - rekao je Iliev, naglasivši da u klub još nije stigla adekvatna ponuda za nekog igrača.

- Prethodna sezona se još uvek nije ni završila... Mnogi klubovi čekaju Evropsko prvenstvo, pa će situaciju da rešavaju posle u julu i avgustu... - rekao je Iliev.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )