FOTO: null

Košarkaši Srbije nisu uspeli da prirede senzaciju, poraženi su od SAD 96:66 u finalu Olimpijskih igara.

Iako su solidno počeli meč i poveli 14:11, "Orlovi" su bili nemoćni protiv Kevina Durenta koji je sa 24 poena još u prvom poluvremenu rešio pitanje pobednika.

Na kraju, Srbija je osvojila srebrnu medalju, prvu olimpijsku za našu košarku od osamostaljenja i ukupno prvu posle 20 godina i Igara u Atlanti kada smo takođe bili drugi iza SAD.

SAD su osvojile jubilarnu 15. zlatnu olimpijsku medalju, treću uzastopnu, a ukupno 18. odličje na Igrama. Karmelo Entoni postao je prvi košarkaš koji je osvojio tri uzastopna olimpijska zlata. 

Igrač utakmice Durent meč je završio sa 30 poena (10/19 iz igre), 4 asistencije i 3 skoka, a sjajno ga je pratio Demarkus Kazins koji je dominirao u reketu ostvarivši dabl-dabl sa 13 poean (3/5) uz 15 skokova. 

Dvocifren učinak imao je još samo Klej Tompson sa 12 poena (2/6 tri), dok je u timu Srbije najefikasniji bio Nemanja Nedović koji je u završnici stigao do 14 poena (6/10). 

Milan Mačvan je postigao 11, Miloš Teodosić dodai devet, po sedam su ubacili Bogdan Bogdanović (0/7 tri) i Miroslav Raduljica, dok je šest ubacio Nikola Jokić. 

Srpski košarkaši su odlično ušli u meč, jakom odbranom su anulirali brzu igru SAD i solidnom ralizacijom diktirali tempo u prvih pet minuta (14:11). Međutim, usledio je pad u završnici prvog perioda što Amerikanci espresno koriste, preokreću na 19:15, a agresivnom odbranom u nastavku produžavaju seriju na 14:1 i "beže" na prvu dvocifrenu razliku (25:15). 

Srbija uspeva da se vrati u život koševima Kalinića i Markovića, ali tada se "zaleće" Durent i sa osam poena u nizu odvodi Amerikance na 33:20. Nije tu bio kraj, KD nastavlja da dominira, pogađa trojke, krade lopte, zakucava, te uz podršku Kazinsa i Irvinga odvodi SAD na 45:25, a poluvreme dobijaju sa nedostižnih 52:29. 

Amerikanci se nisu zaustavili u nastavku meča, popustili su malo u odbrani i omogućili Srbiji da lakše poentira, ali su u napadu postali i raznovrsniji. Iako je Durent stao i ubacio još samo nekoliko koševa, prostor su iskoristili su ga Džordž, Entoni, Džordan, Irving, Kazins koji su postepeno povećavali prednost do 30+, pa na 40+, da bi na kraju slavili sa 96:66. 

Bronzanu medalju osvojili su Španci koji su jedva dobili Austraiju 89:88, posle penal završnice i dosta sreće u poslednjih pet sekundi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )