FOTO: null

Đurđević je odbacio kritike o kršenju skupštinskog poslovnika o radu koje iznose odbornici sadašnje gradske opozicije predvođene SDS-om i istakao da se o tome može izjasniti samo Skupština i niko više.

"O tome su se odbornici već izjasnili u prvom dijelu sjednice i niko nije glasao da je bilo kršenja poslovnika, a SDS i ostali uz njih su pokušali na silu da prekinu rad ovog visokog doma", ocijenio je Đurđević.

On tvrdi da probleme koji se nikada ranije nisu dešavali u radu Skupštine grada organizuje gradonačelnik Mićić.

"Danas smo pokazali da imamo većinu od 16 odbornika i nadamo se u budućnosti da će ih biti više, a zaista želimo da se ni na jedan način gradonačelnik ne poigrava sa Skupštinom grada koja ima daleko veći legitimitet od Mićića i smatramo da će tako biti i ubuduće", zaključio je Đurđević.

Za nedolazak 15 odbornika na nastavak skupštinske sjednice on je rekao da je to njihovo pravo i pozvao ih da dođu na jednu od naredih sjednica.

Đurđević je dodao da je neodgovorno prema biračima da u vrijeme skupštinskog zasjedanja 10 gradskih odbornika i šest načelnika odjeljenja sjedi u bašti kafane, uz ocjenu da nisu za to plaćeni.

On je najavio da će upoznati javnost o svim nezakonitostima koje je gradonačelnik Bijeljine vršio ili će vršiti.

Đurđević kaže da zbog ranijih neregularnosti odbornici danas nisu podržali regulacioni plan centra grada, kao ni odluku o novoj industrijskoj zoni, dok odbornici i javnost ne dobiju na uvid ko su potencijalni investitori i šta kupuju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )