FOTO: InfoBijeljina

Naredna 34. sjednica Skupštine grada Bijeljina biće održana sutra, 6.decembra, a glavna tema biće usvajanje budžeta za narednu godinu i ponovni rebalans za 2019. godinu. Iz kluba odbornika SNSD, najveće opozicione stranke u Bijeljini, dobili smo informaciju da odbornici opozicije neće diskutovati po ovim tačkama.

Predlagač ovih tačaka, kao i izvjestilac trebalo je da bude nedavno  preminuli Slavko Bašić, načelnik Odjeljenja za finansije. Samo iz poštovanju i pijatetu prema njemu nećemo diskutovati. Mi smo svoje mišljenje dali prilikom rasprave o nacrtu koji je održan na prethodnom zasijedanju, imamo i određene amandmane koje ćemo dostaviti prije rasprave o budžetu. Naravno da nećemo uzeti diskusiju ni po pitanju rebalansa kao ni  po pitanju izvršenja budžeta za prvih devet mjeseci ove godine, rekao je Aleksandar Đurđević, ispred kluba odbornika SNSD.

Budžet za 2020. godinu predložen je u ukupnom iznosu od 51.258.148 KM, od čega će se na tekuće rashode izdvojiti 38,5 miliona KM, 9,5 milona potrošiće se na kapitalne investicije, a nešto manje od 3 milona na kreditna zaduženja iz prethodnog perioda.
 
Na prethodnoj sjednici smo rekli šta mislimo o ovom budžetu, koji je podređen izbornoj mašineriji trenutne vlasti i samo je potrošački, ne razvojni. Kroz uložene amandmane pokušaćemo natjerati vlast da ga popravi, jer još uvijek nije kasno, istakao je Đurđević.

Pored budžeta, odbornici gradskog parlamenta raspravljaće  o stanju u kulturi u našem gradu, načinu rada i finansiranju Mjesnih zajednica kao i izmjenama oko administrativnih taksi te naplati komunalnih taksi.
 
Podsjećamo da je Skupština trebalo da se održi juče, ali zbog sahrane preminulog Slavka Bašića, pomjerena je za petak, 6. decembar.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )