FOTO: null

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Dragan Đurđević optužio je danas gradonačelnika Miću Mićića da se i dalje, kako kaže, bavi kriminalnim aktivnostima.

"Mićić kao organizator kriminalne grupe nastavlja da se bavi ovakvim aktivnostima, zajedno sa načelnicima odjeljenja koje je Skupština ranije smijenila. To su ljudi koji su zajedno sa gradonačelnikom napravili paralelne organe vlasti i koji zloupotrebljavaju Gradsku upravu", rekao je Đurđević novinarima. 

Đurđević kaže da Mićić i smijenjeni načelnici odjeljenja, udruženo djelujući, potpisuju različita akta protivzakonito. 

"Gradonačelnik je danas donio protivzakonitu odluku o obustavljanju rješenja Skupštine grada. Na taj način Mićić se stavio u ulogu suda i on, na osnovu Zakona o upravnim sporovima, donosi odluku o ovome", kaže Đurđević, najavljujući da će zatražiti od javnog tužioca da ga što prije primi. 

On podsjeća da se u ovom zakonu, u nekoliko akata, navodi da se u ovakvim sporovima može uključiti i javni tužilac. 

"Gradonačelnik je preuzeo posao Okružnog suda, kao jedinog mjerodavnog da donosi ovakve odluke", kaže Đurđević i dodaje da je riječ o klasičnim upravnim sporovima. 

Đurđević smatra i da se Okružni sud "upleo u igru u koju nije trebalo da se upliće i da će se iz svega teško izvući, jer pred sobom ima sada da rješava 17 do 18 upravnih sporova koji to, možda, i nisu". 

"Okružni sud, u koji se izgleda ni gradonačelnik više ne uzda, donosio je ranije odluke u roku od 17 dana, a sada kada mi čekamo dva mjeseca na rješenje po pitanju jedne tužbe, ništa se ne dešava", kaže Đurđević. 

Gradonačelnik ne može, ponovio je Đurđević, da odloži izvršenje rješenja Skupšine grada, odnosno može samo da uputi inicijativu, a sud je taj koji o ovome može da odlučuje. 

"Smatramo da je ovo protivzakonit akt, među brojnim koje gradonačelnik donosi", rekao je Đurđević i pozvao organe koji se bave suzbijanjem krivičnih djela da preispitaju nezakonite radnje koje Mićić sa svojim saradnicima čini. 

Đurđević je na konferenciji za novinare optužio gradonačelnika Bijeljine da je, kako je rekao, mnoge objekte na području grada radio bez građevinske dozvole. 

"Zato su projekti kao gasifikacija, gradska kanalizacija, sanitarna eko-deponija, Banja Dvorovi i drugi rađeni na protivzaknit način", tvrdi Đurđević. 

On je istakao da objekat koji se priprema već sedam–osam godina u okviru projekta spomen-sobe, takođe, nema građevinsku dozvolu, kao ni bivša čitaonica Galac, a iza ovoga, kako tvrdi, direktno stoji gradonačelnik Mićić. 

Đurđević je dokumentovao ovu tvrdnju dopisom preduzeća "Prizma", koje je prije nekoliko dana upozorilo Gradsku upravu da se spomen-soba radi po neadekvatnom projektnom rješenju, te ukazalo na posljedice koje mogu uslijediti ukoliko se nastavi raditi po njemu. 

"Suština svega je da se gradonačelnik `ugradio` u svaki od projekata, u svaki od objekata koji se gradi i koji se gradio u Bijeljini", rekao je Đurđević. 

On je naveo da su brojne zloupotrebe bile prisutne i u Muzeju Semberija i Centru za socijalni rad, čije direktore je zbog toga Skupština grada smijenila. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )