FOTO: null

Zbog opstrukcije gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića i neusvajanja rebalansa budžeta, grad neće imati novac za potrebe lokalnih izbora, izjavio je danas predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević.

Prema njegovim riječima, u gradskoj kasi nedostaje 150.000 KM za sprovođenje izbora, a ovaj novac trebalo je da bude obezbijeđen rebalansom budžeta čiji je nacrt gradska skupština usvojila, ali ga gradonačelnik već mjesecima ne upućuje u proceduru. 

"Gradonačelnik zna da nema skupštinsku većinu i da praktično ne može da vrši vlast u gradu, ali pokušava da natjera Gradsku izbornu komisiju da potroši 150.000 KM bez budžetskog plana i mimo zakona", upozorio je Đurđević. 

On je dodao da je za sprovođenje lokalnih izbora u Bijeljini potrebno obezbijediti 400.000 KM. 

"Za gradonačelnika ne postoji Skuština ni rokovi, nego kolegijumi koje održava na benzinskim pumpama i on praktično pokušava da vrši i zakonodavnu i izvršnu vlast, ali neće u tome uspjeti", poručio je Đurđević. 

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas na vanrednoj sjednici zapisnik sa zasjedanja koje je održano 1. i 4. avgusta, a Đurđević kaže da je to urađeno kako bi Okružnom sudu ovaj dokument mogli da dostave u roku, u slučaju novih sporova koje bi eventualno pokrenuli smijenjeni načelnici u Gradskoj upravi. 

On je podsjetio da je Okružni sud prilikom poništavanja ranijih skupštinskih odluka o smjenama naveo da zapisnik nije dostavljen u roku od 15 dana, iako se zapisnik sa sjednice usvaja tek na narednom zasjedanju koje je, u ovom slučaju, održano nakon 21 dan. 

Đurđević je najavio da će naredno zasjedanje Skupštine grada Bijeljina biti održano 1. septembra. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )