FOTO: null

Aktuelni načelnik Srebrenice Ćamil Duraković ne priznaje poraz na nedjeljnim lokalnim izborima, čeka zvaničan rezultat i poručuje da su Bošnjaci spremni na sve, osim da srpski kandidat Mladen Grujičić bude načelnik tog grada.

Duraković se, gostujući na regionalnoj televiziji N1, požalio da noćas nije bilo mnogo spavanja u Srebrenici zbog skandiranja, kako je rekao, “one strane”.

Nije mu, kaže, jasno zašto je izborni štab zajedničkog srpskog kandidata Mladena Grujičića proglasio pobjedu. Smatra da sve još nije dogotovo, da to i građani znaju i da bi u konačnici on mogao zadržati tu poziciju i u drugom mandatu.

Na pitanje šta će to značiti za Srebrenicu, ukoliko Grujičić, koji ima značajnu prednost u odnosu na njega, zvanično pobijedi, Duraković kaže:

“Grujičić je svojim primjerom pokazao da je devijantna osoba. On je prisustvovao ovom skupu gdje su u pripitom stanju slavili pobjedu i bojim se da osoba njegovog kalibra nije spremna preuzeti Srebrenicu.”

Ponovio je da je kampanja za Grujičića vođena u Srbiji, da ju je vodio lider srpskih radikala Vojislav Šešelj, te da je sinoćnje slavlje u Srebrenici organizovala upravo Srpska radikalna stranka.

Duraković je komentarisao šta je to što će biti drugačije u pogledu obilježavanja 11. jula ako pobijedi Grujičić, rekavši da je to planetarni događaj” i da ne vjeruje da će biti narušavanja tog datuma. Međutim, uvjeren je da će Bošnjaci koji žive u Srebrenici proteklih 13 godina imati veliki problem.

Kako kaže, zbog “psihološkog efekta” Bošnjaci će imati problem i niko neće moći da spriječi njihov odlazak u većem broju iz Srebrenice.

Tvrdi da je na izborima bilo neregularnosti i da je više od 50 odsto glasova došlo iz Srbije, te da su upravo ti glasovi veliki jaz između njega i srpskog kandidata.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )