FOTO: null

Srpski kandidat danas preuzeo Srebrenicu, primopredaje dužnosti načelnika širom BiH. Nadao sam se da će Ćamil da se pojavi. Spreman sam da mu pružim ruku - kaže novi načelnik

Širom Republike Srpske, ali i BiH juče su načelnici i gradonačelnici preuzimali dužnosti od prethodnika. Negde je to prošlo mirno i glatko, a negde, poput Srebrenice, u znaku bojkota. Bivši načelnik Ćamil Duraković nije došao da preda dužnost Mladenu Grujičiću, kandidatu srpskih stranaka, koji od danas i zvanično vodi ovu opštinu.

Grujičić je najpre u utorak preuzeo sertifikat od Centralne izborne komisije BiH, a u sredu ujutru je došao na posao kako bi, u skladu sa izbornim pravilima, preuzeo dužnost na koju je izabran. Ali, umesto bivšeg načelnika, dočekali su ga samo članovi njegovog kabineta.

Ovim potezom Duraković je nastavio da bojkotuje i Grujičića i njegovu pobedu.

- Potajno sam se nadao da će Ćamil da se pojavi na primopredaji dužnosti. Ja bih tako postupio da je drugačije - kaže za "Novosti" Mladen Grujičić.

- Moram reći da sam i razočaran potezom Durakovića. Ipak je on bio načelnik i trebalo je da bude dostojanstven do kraja i pojavi se na primopredaji. Predstavljao je građane Srebrenice i ne ide mu na čast što danas nije ovde. Spreman sam da mu pružim ruku i da se izmirimo kad god hoće, ili da prihvatim ruku pomirenja ukoliko je on pruži - ističe Grujičić.

On kaže da mu je drago da su se smirile tenzije u Srebrenici i da očekuje da ubrzo počnu razgovori o formiranju skupštinske većine i zakazivanja konstitutivne sednice novog saziva Skupštine opštine Srebrenica.

- Od kada sam izabran za načelnika mnogi Bošnjaci su mi čestitali. Kako iz Srebrenice, tako i iz Federacije BiH. Oni traže da uradim ono što sam obećao u kampanji, a to je da pokrenem razvoj Srebrenice i da ovo mesto krene napred. To sam obećao to ću i da uradim uz pomoć svih građana Srebrenice - kaže Grujičić.

Prema njegovim rečima za to je potrebno da se izvrše određene promene da bi se stvorio bolji ambijent u ovoj opštini i da se poboljšaju odnosi među zaposlenima što treba da omogući efikasniji rad.

Grujičić kaže da je prvi zadatak koji treba da se reši konsolidacija i reorganizacija opštinske uprave kako bi njen rad bio efikasniji da bi se počelo raditi na ostvarivanju predizbornih obećanja.

- Želimo što pre da uspostavimo saradnju sa Vladom RS i sa Srbijom kako bi u budžet opštine za narednu godinu i uvrstili i planirali određena sredstva za realizaciju programa o kojima smo se dogovarali u predizbornom periodu i da tako pokažemo građanima ove opštine da ćemo nastojati da ostvarimo obećanja da se ovde može znatno bolje živeti - poručio je novi načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Inače, Ćamil Duraković se u utorak obratio pismom javnosti u Srebrenci gde je između ostalog ponovio da je pokraden na izborima.

PAVIĆEV NASLEDNIK U PRIJEDORU

Novi gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je velika čast preuzeti rukovođenje gradom u kojem je prethodni gradonačelnik Marko Pavić trasirao put i stvorio viziju kojom su se svi njegovi saradnici rukovodili 12 godina.

- Nastavljamo sve poslove. Nama je lakše sada nego Marku kad je počeo, jer je tada bilo brojnih neusklađenosti. Cilj nam je održati miran grad u kojem je moguć suživot i zajedno ćemo raditi sve poslove. Želimo da za četiri godine ovaj grad ne bude isti kao danas, nego lepši, veći i razvijeniji i to će biti prepoznato - dodao je Đaković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )