FOTO: InfoBijeljina / ilustracija

BIJELJINA - Predsjednik Sportskog ribolovnog društva /SRD/ "Riba" Miodrag Đukić rekao je da je danas sa predstavnicima Gradske uprave Bijeljina, preduzeća "Vode Srpske" i izvođačem radova na kanalu Dašnica, postignut dogovor da bude sanirana šteta nastala na ribljem fondu prouzrokovana na početku radova uređenja tog kanala.

"Dogovoreno je da se obezbijede sredstva za poribljavanje, po završetku radova, u iznosu od 15.000 KM. Sredstva bi obezbijedili Gradska uprava, izvođač radova `Buk-promet` i `Vode Srpske`, po 5.000 KM", istakao je Đukić. 

Prema njegovim riječima, razgovarano je i o tome da se ovakva situacija ne smije ponoviti, te da je neophodno da bude puštena voda i da bude očišćen kanal od uginule ribe. 

"Nakon toga biće napravljene dvije brane, kao neka vrsta akumulacija gdje će se obezbijediti da riba može normalno da živi", rekao je Đukić, napominjući da će na taj način moći da funkcioniše i biljni i životinjski svijet od kanala Dašnica do rijeke Save. 

Đukić je dodao da je izvođač radova "Buk promet" preuzeo na sebe obavezu da napravi cijevi koje će ubacivati vodu koja će osvježavati postojeću, za vrijeme velikih vrućina. 

"U dužini od dva kilometra, u cijeloj dužini u kojoj se sada izvode radovi, biće završen sav posao u roku od 20 dana", rekao je Đukić i dodao da će se na ovaj način u budućnosti izbjeći slične situacije na kanalu Dašnica.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )