FOTO: null

Neredi u Podgorici bili su pokušaj destabilizacije zemlje koja očekuje članstvo u NATO-u, ocijenio je Milo Đukanović, premijer Crne Gore.

On je u razgovoru za HRT istakao da se ne namjerava povući, što traži opozicioni Demokratski front.

Za haos u Podgorici Đukanović okrivljuje organizatore skupa, precizirajući da će odgovornost određivati nadležni državni organi.

"Ja ne bih nipošto htio da prejudiciram ono što će biti rezultat njihovog uvida u materijal koji će nadležni državni organi ponuditi", rekao je on.

"U jednom trenutku, kao što ste mogli vidjeti, sinoć je to preraslo u otvoreno, brutalno nasilje, u pokušaj zauzimanja državnih institucija, dakle u pokušaj definitivno nasilnog rušenja vlasti zbog promjene kursa državne politike. Onda je, naravno, moralo doći do odgovora policije, koji je, po mom sudu, bio u skladu s ustavom i zakonom i onim što su policijska ovlaštenja, predviđena za postupanje u takvim situacijama", kaže Đukanović, dodajući da je ovo bio pokušaj ugrožavanja ustavnog poretka Crne Gore, s jasnom ambicijom da dođe do nasilne smjene vlasti i do revizije strateškog pravca državne politike Crne Gore.

Komentarišući postupak policije, koja je suzavac u jednom trenutku bacila i na novinare, Đukanović smatra da je policija pribjegla "najblažoj upotrebi sile, dakle upotrebljavajući hemijska sredstva samo da bi raščistila situaciju ispred napadnutog parlamenta".

"Nažalost, kada se to upotrijebi, to ne pogađa selektivno samo one koji su agresivni, nego pogađa sve koji su tu. Meni je žao da se to dogodilo", istakao je Đukanović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )