FOTO: null

Srpska dublerka Monike Beluči mlada glumica iz Bileće Dragana Miskin večeras je u Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ u Bijeljini izvela monodramu „Oporuka“ o životu srpske pjesnikinje Desanke Maksimović.

U razgovoru sa novinarima ona je rekla da u filmu Emira Kusturice "Na mliječnom putu" mijenja italijansku divu u nekoliko scena kidnapovanja. 

Miskinova je šest godina član amaterskog pozorišta Zavičajnog kluba "Osvit" iz Bileće koje je do sada postavilo 11 pozorišnih predstava. 

Monodrama "Oporuka" prvi put je izvedena u avgustu u Bileći, a u Bijeljini je bilo njeno šesto izvođenje. 

Predstavu je režirao književnik iz Bileće Miodrag Hrnjez LJumo, predsjednik Zavičajnog kluba "Osvit". 

"Ideja je bila da se Desanka Maksimović vrati u pozorište, ako je već malo zastupljena u školama, da se očuva bogatstvo njegog stvaralaštva, njena milozvučnost i nevjerovatan opus, kao i poruke koje je ostavila svom narodu i svima koji vole poeziju", rekao je Hrnjez novinarima. 

On je citirao Desankinu poruku da "najmanje volimo one koji su najviše uradili za nas" i istakao da djelo srpske pjesnikinje treba prenositi novim generacijama, što je i cilj monodrame koja je oduševila bijeljinsku publiku.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )