FOTO: null

Na listu državljana BiH u proteklim godinama upisane su, na osnovu svog značaja za BiH, mnoge ličnosti iz cijelog svijeta, a među njima je najviše sportista, univerzitetskih profesora i stručnjaka iz raznih oblasti.

Postupak prijema lica od naročitog značaja u državljanstvo BiH vodi Ministarstvo civilnih poslova, prema čijim podacima je od 2012. do kraja novembra ove godine ukupno 33 takvih osoba dobilo državljanstvo.

Najviše stranaca je po tom osnovu dobilo papire BiH ove godine, njih 20. Lani je to pravo ostvarilo 12, a tokom 2012. godine samo jedna osoba.

O pojedinačnim odlukama o prijemu u državljanstvo BiH konačnu riječ daje Savjet ministara, koji je samo na posljednjoj sjednici dao zeleno svjetlo za deset osoba.

Na toj listi su Anes Ličina, državljanin Crne Gore i potencijalni reprezentativac džudo reprezentacije BiH, Marijan Antolović, državljanin Hrvatske i potencijalni reprezentativac BiH u fudbalu, Ismail Japici, državljanin Turske, direktor obrazovnih institucija "Bosna Sema" u BiH, Filip Zloušić, državljanin Austrije i predsjednik HKD-a "Napredak" u Beču.

U državljanstvo su primljeni ruski državljani i ekonomski stručnjak s doktorskom disertacijom u oblasti naftnih mreža Dmitrij Vukolov, državljanin Italije i počasni konzul BiH u Trevisu Dijego Moskeni, ruski državljanin i ekspert u oblasti finansija Elena Mitrović te državljanin Senegala fudbaler Sekuba Dijata.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )