FOTO: pixabay

Carinski službenici u Štutgartu prošle sedmice otkrili su široku paletu krijumčarenih doping sredstava na pregledu na autobuskom terminalu tamošnjeg aerodroma.

Zvaničnici su primijetili dvadesetdevetogodišnjeg muškarca koji je čekao autobus, a onda od vozača uzeo crnu sportsku torbu.

Carinskim službenicima koji su ga zaustavili rekao je da živi u Njemačkoj, a da su u torbi pokloni koje mu je rođak iz BiH poslao preko vozača autobusa.

Carinici su odlučili provjeriti sadržaj torbe u kojoj su pronašli vrećicu s neobičnim sadržajem – kesicama kikirikija, flipsa i pakovanjima keksa.
No, u ovim kesicama, među popularnim “grickalicama”, nalazili su se anabolički steroidi za jačanje mišića koji se u Njemačkoj mogu distribuisati samo uz ljekarski recept.

Nije dozvoljen uvoz takvih medicinskih proizvoda iz zemalja koje nisu članice EU. Protiv dvadesetdevetogodišnjeg državljana BiH pokrenut je krivični postupak, a 80 ampula i više od 300 tableta je zaplijenjeno.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )