FOTO: pixabay

Luksemburg je država članica Evropske unije koja izdvaja najviše novca za sportsku rekreaciju svojih građana po glavi stanovnika, čak 492 eura, dok su Hrvatska i Bugarska sa 13 i 16 eura po osobi zemlje s najmanjim izdacima za rekreativne sadržaje, saopštio je Eurostat.

Kancelarija za statistiku EU naveo je da podaci iz 2017. godine ukazuju na to da su države, lokalne vlasti i socijalni sistemi Unije potrošile ukupno 51,3 milijarde eura na rekreaciju i sport.

Ocjenjujući potrošnju za sportske aktivnosti u odnosu na procenat bruto domaćeg proizvoda, Mađarska je na vrhu tabele sa 2,5 posto BDP-a. 

Hrvatska je i po ovom načinu mjerenja na začelju tabele s obzirom na to da za rekreaciju izdvaja skoro 0,2 posto domaćeg proizvoda.

Države koje su u evrozoni najviše izdvajale za organizaciju sportskih aktivnosti su, kao i prethodnih godina, skandinavske zemlje i države Beneluksa. Samo tri zemlje su izdvojile više od 200 eura po glavi stanovnika: Luksemburg, Švedska i Finska.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )