FOTO: null

Nastava u drugom polugodištu za učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj počeće u ponedjeljak, 19. januara, izjavio je danas ministar prosvjete i kulture Srpske Dane Malešević.

Malešević je rekao novinarima da će u Osnovnoj školi "Borislav Stanković" u Banjaluci i Poljoprivrednoj i Medicinskoj školi u Prijedoru početak nastave biti prolongiran za sedam dana.

Prema njegovim riječima, u Osnovnoj školi "Borislav Stanković" u Banjaluci početak nastave biće prolongiran zbog problema sa grijanjem, a u Poljoprivrednoj i Medicinskoj školi u Prijedoru zbog sanacije mokrog čvora.

"Postoje problem i kada je riječ o plaćanju struje, zaostalih računa za ugalj i lož ulje i slično i to moramo riješiti u što skorije vrijeme", rekao je Malešević nakon sastanka sa predsjednicima aktiva direktora osnovnih i srednjih škola u Srpskoj.

Ministar prosvjete i kulture Srpske poželio je svim učenicima i nastavnicima uspješan početak drugog polugodišta.

Predsjednik Aktiva direktora regije Doboj-Petrovo-Derventa-Brod Zora Gluvak rekla je da su svi školski objekti spremni za početak nastave i zahvalila se resornom ministarstvu na svemu što je učinjeno na rekonstrukciji školskih objekata nakon majskih poplava i elementarnih nepogoda iz avgusta.

Ona je dodala da škole na području ove regije imaju probleme sa materijalnim troškovima, koji će biti rješavani u hodu.

Predsjednik Udruženja direktora srednjih škola Srpske Spasoje Vasiljević rekao je da je poruka današnjeg sastanka uspostavljanje višeg nivoa saradnje direktora škola sa novim ministrom u smislu da se sve ideje skupe na jednom mjestu i proslijede u Ministarstvo.

"Vjerujem da ćemo u narednom periodu rješavati mnoge probleme, prije svega mislim na legislativu i odgovarajuće pravilnike, gdje i mala tehnička poboljšanja mogu dovesti do boljeg funkcionisanja škola", rekao je Vasiljević.

Nastava u drugom polugodištu školske 2014/15. godine počeće 19. januara za 95.432 učenika osnovnih i 43.913 učenika srednjih škola u Srpskoj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )