FOTO: Glas Srpske

U slučaju da prođu u drugu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope fudbaleri Radnika dobro će popuniti klupsku kasu, jer će pored 240.000 evra za izlazak u Evropu, dobiti još 260.000 ako odbrane prednost u Slovačkoj.

Prva pobjeda na evropskoj sceni ostaće upisana u klupske almanahe, ali bi sa više aspekata bilo mnogo bolje kada bi trijumf bio začinjen prolaskom. Dobro je poznato da svi naši klubovi muku muče sa finansijama pa je svaki, uslovno rečeno, neplanirani evro dobro došao. Ne može se reći da su Bijeljinci računali na dodatnu injekciju jer je Spartak ipak bio favorit u dvomeču, ali su se stvari drastično promijenile poslije prvih 90 minuta.

- S obzirom da je naš budžet oko 700.000 evra, eliminacijom Spartaka obezbijedili bi 500.000 evra. Ipak, stara poslovica kaže da ne treba sjeći ražanj dok je zec u šumi, pa se tako i ponašamo. Prvenstveno treba da ostanemo na zemlji i da se u tišini spremimo za revanš. Poslije utakmice smo se malo opustili, ali već idućeg jutra sve je po starom, svi znaju svoj posao i predani su njemu kao i do sada - rekao je direktor kluba Nebojša Tomić.

Novcem od nagrada UEFA lakše bi bilo završiti i sve započete infrastrukturne projekte.

- Naravno, ali pošto Gradski stadion ne pripada nama nego gradu, mislim da bi gradske vlasti trebale da se pozabave tim dijelom pa da konačno igramo evropske utakmice na svom stadionu - rekao je Tomić.

Bez obzira na ishod revanša Radnik će u svoje redove dovesti još nekoliko pojačanja, pa će trener Mladen Žižović imati širi izbor igrača.

- U potrazi smo za dvojicom, trojicom fudbalera koji bi znatno podigli kvalitet našeg tima. Ne mogu sada ništa konkretnije da kažem, ali bi u nekoliko narednih dana mogao da bude ozvaničen bar jedan dolazak - zaključio je Tomić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )