FOTO: null

Fudbaler fočanske Sutjeske Vladimir Radović dospeo je u žižu javnosti u oktobru 2015. godine kada se na treningu FK Goražde pojavio u majici sa likom lidera radikala, te je zbog toga nekoliko dana kasnije dobio otkaz. Stameni vezista je tokom ove sedmice

- Sa klubom iz Makarske sam bio sve dogovorio i nakon dobijanja radne dozvole je trebalo da potpišem ugovor. Bio sam odlično prihvaćen od strane saigrača i trenera Armanda Marencija, koji je bio zadovoljan onim što sam pružao na treninzima. Ljudi iz kluba su predali zahtev, ali je on ekspresno odbijen, a kao razlog navedeno je to što sam u prošlosti veličao Vojislava Šešelja. Sekretar kluba mi je rekao da je u subotu izašao i jedan članak u tamošnjim novinama o meni kao nekom ko veliča ratne zločince, iako Šešelj nikada nije osuđen. Nisam član nijedne stranke, imam pravo da simpatišem koga hoću, ali me je to skupo koštalo u Federaciji Bosne i Hercegovine i Hrvatskoj, gde se politika umešala u sport. Evo... Sada javno kažem da simpatišem Vladimira Putina, ali se nadam da mi vrata nekih zemalja Evropske unije i SAD neće biti zatvorena – rekao je uz osmeh Radović za Blicsport.

Nakon što nije dobio radnu dozvolu, Radović se vratio u Foču gde će se priključiti treninzima Sutjeske, a u narednih nekoliko dana pokušaće da pronađe novi angažman.

- Ne mogu da verujem šta se dešava, ali izgleda da su vrata klubova u Federaciji Bosne i Hercegovine i Hrvatskoj za mene zatvorena iako nema razloga za to. Ja sam pre svega sportista koji nema predrasude, jer da je suprotno ne bih ni išao u Hrvatsku. Zbog svega ovoga moraću da potražim angažman u Srbiji ili nekom od klubova u Republici Srpskoj ako ne uspem da se dogovorim sa ljudima iz Sutjeske – zaključio je Vladimir Radović u intervjuu za Blicsport.

Igrao u Lukavcu i Goraždu

U dosadašnjoj karijeri pored Sutjeske u kojoj je ponikao, Vladimir Radović je igrao još u Radničkom iz Lukavca, Goraždu i Proleteru iz Teslića.

- Da sam šovinista kako me predstavljaju ne bih igrao u federalnim prvoligašima Radničkom iz Lukavca i Goraždu ili išao u hrvatski Zmaj. Imam puno drugova Hrvata i Bošnjaka, a nikome od nas ne smetaju politički stavovi druge strane – naglašava Radović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )