FOTO: null

Drugi polumaraton „Etno-selo Stanišići“ Bijeljina, koji u nedjelju, 11. septembra, organizuje bijeljinski Atletski klub „Akademac“, već sada ima više prijavljenih takmičara nego prošle godine, a ostalo je još nekoliko dana za prijave, rekla je Srni službe

"Organizacija je podignuta na viši nivo. Manifestacija, koja na jednom mjestu okupi stotine sportista - profesionalaca i rekreativaca, mnogo znači za grad Bijeljinu, pa je ovaj sportski događaj podržala i Turistička organizacija Bijeljina", kaže Lukićeva. 

Ona ističe da su brojni sponzori, kojih je ove godine više nego prethodne, obezbijedili vrijedne nagrade za najbolje učesnike. 

Lukićeva je pojasnila da ova manifestacija promoviše sport, ali i ljepote Bijeljine. "Trke polaze iz prelijepog ambijenta Etno-sela `Stanišići` i polumaraton se trči pored manastira Svete Petke u naselju Pet jezera, sve do centra grada, a potom se trkači vraćaju u etno-selo", rekla je Lukićeva. 

Do sada je za najtežu trku - polumaraton dužine 21,1 kilometar, prijavljeno oko 200 učesnika, ali pošto se veliki broj trkača prijavljuje i na sam dan trke, Lukićeva kaže da se na startu tada očekuje i više učesnika. 

"Oni koji su se prijavili do sada dobijaju i startni paket koji uključuje i veoma kvalitetnu GBT majicu za trčanje od `draj skin` /dry skin/ inovativnog brzosušećeg materijala", rekla je Lukićeva. 

Trenutno je za "Jelen trku zadovoljstva" dužine šest kilometara prijavljeno oko 50 učesnika, a u okviru manifestacije organizuju se i brojne trke za osnovce. 

"Prošle godine ova manifestacija okupila je ukupno oko 400 učesnika u svim trkama, a sigurno je da će taj broj ove godine biti veći", rekla je Lukićeva. 

U nedjelju se očekuje sunčano vrijeme, a polumaratonska trka počinje u 10.00 časova. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )