FOTO: InfoBijeljina

Gradska uprava Bijeljina će zbog aktuelne situacije u vezi sa virusom korona i sa željom da pomogne privrednicima, isplatiti prije roka drugu od ukupno tri tranše za realizaciju poslovnih ideja korisnika projekta "/Na/uči i /za/radi".

"Bespovratnim sredstvima od po 8.000 KM Grad je odlučio da podrži 10 najboljih poslovnih ideja, a prva tranša od po 2.400 KM isplaćena je korisnicima projekta nakon završene registracije preduzetničke radnje, odnosno do početka marta", saopšteno je iz gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.

U ovom odsjeku navode da je preostala sredstva trebalo isplatiti u još dvije tranše do kraja godine, ali da je s obzirom na situaciju u vezi sa virusom korona i otežanim poslovanjem, odlučeno da drugu tranšu od po 3.200 KM isplate odmah i tako pomognu preduzetnicima.

Projekat "/Na/uči i /za/radi" Gradska uprava realizuje u saradnji sa Fakultetom poslovne ekonomije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Privrednom komorom Republike Srpske-Područnom privrednom komorom Bijeljina, Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske-Biroom Bijeljina i preduzećem "Mega drvo".

Dobitnici bespovratnih sredstava izabrani su sredinom decembra 2019. godine, na osnovu izrađenih biznis planova, bodova sa prethodno obavljene preduzetničke obuke i intervjua, a preduzetnici koji su napisali pobjedničke projekte se već bave poslovanjem u širokom spektru oblasti – od proizvodnje košnica i kreativnog namještaja, preko prerade drveta te proizvodnje krompira i stočne hrane do kozmetičkih i pravnih usluga.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )