FOTO: sportal.blic.rs

Rukometna reprezentacija Srbije večeras od 20.30 časova u Katovicama igra prvi meč druge faze na Svjetskom prvenstvu protiv selekcije Norveške.

Prvo pa muško. Pred izabranicima Tonija Đerone je “du or daj” meč. Samo pobjeda ostavlja “orlove” u igri za četvrtfinale. U novoformiranu grupu 3 Srbija je prenijela dva boda osvojena protiv Katara (34:24), koliko ima i Holandija, Norveška i Njemačka imaju po četiri boda, a Katar i Argentina su bez bodova. Plasman među osam najboljih, a samim tim i kvalifikacije za Olimpijske igre obezbijediće dvije prvoplasirane selekcije iz grupe. Norvežani su selekcija iz svjetskog vrha. Prvo ime skandinavske selekcije Sander Sagosen je svjetska zvijezda, po mnogima trenutno najbolji rukometaš planete, sjajan napadač, ali i odličan odbrambeni igrač. Oporavio se od teške povrede članka koja ga je šest mjeseci odvojila od terena. Međutim, nisu ni Norvežani bauk. Holandija ih je umalo pobijedila u posljednjem kolu prve faze takmičenja. Mijajlo Marsenić poručuje da su njegovi saigrači i on spremni za borbu.
 
Raspored Srbije
 
danas, 20.30, Norveška
 
subota, 15.30, Argentina
 
ponedeljak, 18, Holandija
 
- Možda je bolje što je odmah Norveška. Ostavićemo srce na terenu, dobro smo pripremili meč. Ubeđen sam da možemo da pobedimo. Jedva čekam tu utakmicu i nadam se da ćemo obradovati sve u Srbiji - rekao je Marsenić.
 
Dolazak Dejana Milosavljeva, njegov povratak na gol poslije mjesec dana pauze i “igrarija” Nijemaca, odnosno njegovog kluba Fiksea iz Berlina, zatim dobijanje zelenog svjetla dan poslije duela s “pancerima” ulio je samopouzdanje, udar adrenalinske injekcije. Uostalom jedan od najboljih golmana svijeta kvalitet je pokazao protiv Katara, kada je “spustio roletnu” i ističe da jedva čeka predstojeće duele.
 
- Osećam se fantastično. Ostao sam dužan ovim momcima. Izborio sam se da dođem na Svetsko prvenstvo. Odigrao sam utakmicu kao da mi je poslednja. Hvala bogu, na kraju je sve ispalo dobro. Verujem da imamo šanse i protiv Norveške. Nijedan meč nije lak u narednoj rundi. Napravili smo odličan uvod za sledeći duel. Sve ekipe su kvalitetne u sledećoj fazi, opasne svaka na svoj način. Nadam se dobrom meču - optimistično je zaključio Milosavljev.
 
Grupa 3
 
1. Norveška        2        2        0        0        59:47 4
 
2. Njemačka 2        2        0        0        65:60 4
 
3. Srbija    2        1        0        1        67:58 2
 
4. Holandija       2        1        0        1        55:46 2
 
5. Katar     2        0        0        2        51:65 0
 
6. Argentina       2        0        0        2        40:61 0
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )