FOTO: null

Sutra, 1. avgusta u 10 sati, sa lijeve i desne obale rijeke Drine startovaće 11. „Drinska regata“, koju zajednički organizuju tri opštine : Loznica, Mali Zvornik i Zvornik .

Danas su predstavnici gradova organizatora pozvali sugrađane i ljude iz drugih opština sa obje obale rijeke Drine da zaplove ovom rijekom pod sloganom „Drina je samo jedna“.

Kako navode iz Organizacionih odbora ove tri opštine,  pripreme za regatu su završene. Angažovana će biti dva sanitetska vozila Doma zdravlja, saobraćajna i pogranična policija, a za bezbjednost učesnika na čamcima brinuće se ronioci. Ove godine poseban akcenat će biti na ekologiji i pravilima regate. Svi koji budu na čamcima dobiće pravila kojih bi trebalo da se pridržavaju, kao i kese za odlaganje otpada, jer je očuvanje i čistoća rijeke Drine i njenog priobalja su prioritet regate. Takođe je naglašeno da je učešće na ovogodišnjoj „Drinskoj regati“ besplatno. Obaveza učesnika je da popune prijavne listove, slušaju savjete vođa regate i policije koja će ploviti sa njima, ponesu zaštitna sredstva za sunce, a svi će dobiti i pravila u skladu sa kojim će morati da se ponašaju.

– Interesovanje za regatu je veliko i prema najavama očekuje se  da će biti oko 250 do 300 plovila. Ovo je jedan od najljepših načina da promovišemo našu rijeku, našu prirodu, ali i naše gradove i da pri tome uživamo u onome što rijeka Drina pruža svima koji zaplove njom. Pozivam ljubitelje rijeke, regate i druženja da nam se pridruže i da ovaj događaj postane još masovniji , rekao je zamjenik načelnika opštine Zvornik Bojan Ivanović.

Za učesnike sa desne strane rijeke Drine start je u 10:00 sati, sa plaže u Malom Zvorniku, a cilj oko 14:00 sati 20 kilometara nizvodno na Žićinoj plaži, a za učesnike sa lijeve obale rijeke start je na gradskoj plaži u Zvorniku, a cilj oko 15:00 sati, 25 kilometara nizvodno u Donjem Šepku. Po završetku regate biće obezbijeđen transport za čamce do Zvornika, kao i autobuski prevoz za učesnike sa plaže u Donjem Šepku.

Uz veselu  atmosferu, druženje i dobro raspoloženje učesnicima će se i ove godine  pružiti prilika da uživaju u čarima rijeke Drine  i prirodnim ljepotama donjeg Podrinja.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )