FOTO: null

Uvidevši negativne posledice na produktivnost, neki poslodavci su počeli da nude zaposlenima prostorije za odmor, u kojima mogu dremnuti pola sata

Prevrćete se u krevetu i ne možete da zaspite do ranih jutarnjih časova jer razmišljate o poslu, pa se ujutru budite umorni i bezvoljni? Niste jedini, studija sajta Karier bilder pokazuje da skoro polovina zaposlenih noću loše spava jer brinu o poslu. Briga im ipak ne donosi ništa dobro jer su manje produktivni, a čak i dremnu na radnom mestu kako bi nadoknadili manjak sna. 

U istraživanju je učestvovalo 3200 zaposlenih Amerikanaca. Čak 58 posto priznalo je da ne spavaju dovoljno, a glavni krivac za to je, prema oceni 44 odsto ispitanika, razmišljanje o poslu. Snove vezane za posao imalo je 60 odsto ispitanika, a među najčešćim su svađa sa šefom ili kolegom, odlazak u kancelariju u pidžami ili bez ičega na sebi, ali i nešto lepše - "muvanje" s kolegom. 

Nedostatak sna nije ostao bez posledica. Svaki peti ispitanik je javio da je bolestan kako bi mogao da se naspava, a skoro polovina je rekla da je videla kolegu kako drema za kompjuterom. 

Uvidevši negativne posledice na produktivnost, neki poslodavci su počeli da nude zaposlenima prostorije za odmor, u kojima mogu dremnuti pola sata. Da je ovo odlična ideja smatra 40 posto ispitanika koji kažu da bi nakon popodnevne dremke bili orniji, motivisaniji i koncentrisaniji. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )