FOTO: null

Osumnjičeni za ubistvo vojnika OS BiH, Emir Omeragić izvršio je samoubistvo, potvrdio je za N1 Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH. U ulici Safeta Zajke u sarajevskom naselju Rajlovac večeras se dogodila pucnjava u kojoj su ubijena dva vojnika Oružan

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo je potvrđeno da je slučaj MUP-u KS prijavljen u 19.35 sati.

"U naselju Rajlovac je večeras došlo do upotrebe vatrenog oružja", naveli su iz Operativnog centra MUP-a KS, ističući da je došlo do pucnjave i da je na mjesto događaja upućeno više policijskih ekipa.

Prema podacima koji se nalazi na terenu, napadač je ušao u kladionicu koja se nalazi u ulici Safeta Zajke 241 i otvorio vatru iz automatskog oružja.

Kako saznaje Slobodna Bosna , napadač ušao u kladionicu i bez povoda otvorio vatru na dvojicu muškaraca koji su se tamo zatekli. Potom je nasumično pucao po okolnim objektima i, navodno, po autobusu gradskog prevoza. Pretpostavlja se da je treća ranjena osoba putnik iz autobusa.

Jedan od očevidaca zločina izjavio je da je napadač pucao po pripadnicima Oružanih snaga BiH, dok stanovnici naselja Rajlovac i Briješće kažu da im je ubica poznat i da živi u blizini.


Perica Stanić: Ne možemo potvrditi da je riječ o terorističkom napadu

Perica Stanić, direktor SIPA-e, kazao je za "Avaz" da prema trenutnim informacijama s kojima raspolaže ta agencija, a prema opisu koji su dali očevici događaja, ubica dvojice vojnika vjerovatno je pripadnik vehabijskog pokreta. Prema Stanićevim riječima, još nema potvrde da su tačne informacije da je jedan ubijeni Bošnjak, a drugi Srbin.

Stanić je formirao tim od pripadnika SIPA-e koji bi trebao ići na uviđaj, u zavisnosti šta će odrediti tužilac Tužilaštva BiH, odnosno da li će okvalificirati ovo djelo kao teroristički čin.

- U tom slučaju će SIPA preuzeti slučaj u svoju nadležnost, ali čekamo da se o tome odredi Tužilaštvo BiH - kazao je Stanić.

Kako "Avaz" nezvanično saznaje, pripadnici MUP-a KS-a locirali su napadača u jednoj kući koju drže pod opsadom. Stanić kaže da je takođe čuo ove informacije, ali da ih trenutno ne može potvrditi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )